SAMSUN / TERME - Atatürk İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1936 yılında Atatürk İlkokulu adı ile İlçemiz Cumhuriyet Meydanında bugün belediye binasının bulunduğu yerde eğitim öğretime başlamıştır. Zamanın şartlarında oldukça modern olan bina 2 katlı olarak inşa edilmiş ve bu günkü Hükümet Konağı inşa edilene kadar Terme Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaşılmıştır. Uzun yıllar başarılı eğitim öğretim veren okulumuz binası zaman içerisinde artan öğrenci mevcudu nedeniyle yetersiz kalmıştır. Okul binasının ihtiyacı karşılamamasından dolayı, o günkü belediye binasının altına dört derslik ilave edilerek eğitim öğretim hizmetini sürdürmüştür. İlave dersliklerin de zaman içersinde yetersiz kalması ile, 1981 yılında okul bahçesinin güney yönünde 100.Yıl dershaneleri yapılmıştır.
1994 yılına kadar mevcut ilavelerle eğitim öğretim hizmetine devam eden okulumuz Cumhuriyet Meydanının genişletilmesi çalışmaları boşaltılmıştır. 3 kat ve 18 derslik olarak bu günkü yerinde inşa edilen okulumuz 21 Mart 1994 günü yeni hizmet binasına taşınmış,11.08.1995 tarihinde Atatürk İlköğretim Okulu olarak 8 yıllık eğitim ve öğretime başlamıştır. 2013 - 2014 Eğitim öğretim yılının başında dönüşüm tamamlanmış olup, okulumuz Atatürk İlkokulu olarak hizmet vermeye başlamıştır. 2015 yılında yapılan ve 2016 - 2017 Eğitim Öğretim yılında 12 derslikli yeni binamız açılmıştır. 2023-2024 Eğitim öğretim yılında Okulumuzda halen 892 öğrenci eğitim öğretim görmektedir. Okulumuzda 2 idareci 36  sınıf öğretmeni, 2 ingilizce  öğretmeni, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, mevcut olup, Terme İlçesine başarılı nesiller yetiştirmeye devam etmektedir.

Yayın: 30.11.2012 - Güncelleme: 11.01.2024 16:55 - Görüntülenme: 3062
Kaynak: Okul Bilgileri